< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Pašvaldība pateicas uzņēmīgajiem novadniekiem

Pašvaldība pateicas uzņēmīgajiem novadniekiem

2023-09-06, 16.08

Pateicoties Mājas kafejnīcu dienas dalībniekiem, pašvaldība rīkoja pieņemšanu, tādējādi vēlreiz pasakot viņiem paldies par atsaucību un aktivitāti.

Mūspusē pasākumā piedalījās 23 kafejnīcas, un pieņemšanā ieradās gandrīz visi uzaicinātie. Pašvaldības vārdā viņus uzslavēja izpilddirektors Juris Krilovskis, uzsverot, ka tikai, darbojoties kopā, var sasniegt tik labu rezultātu: “Atsaucība bija liela, un es gribu novēlēt, lai arī nākamgad viss izdodas.”

Uzņēmējdarbības atbalsta un tūrisma jomas speciāliste Dace Kolāte, kura kopā ar savu komandu koordinēja akcijas norisi, uzrunāja katru Mājas kafejnīcas dienas dalībnieku un lūdza pastāstīt par iespaidiem, gatavojoties pasākumam, un to, kā veicās, uzņemot viesus. Klātesošie teica šādus vārdus: bija ļoti skaisti, ir gandarījuma sajūta, raisījās ļoti interesantas sarunas ar kafejnīcas apmeklētājiem. Pieņemšanā bija ieinteresētas diskusijas, cilvēki labprāt tērzēja cits ar citu, un pēc tam viena no kafejnīcas dienas dalībniecēm Sandra Gūtmane izteica sirsnīgu vērtējumu: “Mīļš paldies par organizēšanu, atbalstu, padomiem. Jūtamies atbalstīti un pagodināti, izredzēti. Lai darītprieks vairojas!”

Dace aprēķinājusi, ka 19. augustā Mājas kafejnīcās dienā bijis ap 6000 apmeklētāju, un ir gandarījums, ka ļoti daudzi akcijas dalībnieki ir izteikuši gatavību arī nākamgad iesaistīties šādā notikumā. Izskanēja viedoklis, ka pasākumu mūsu novadā varētu rīkot divas dienas, jo teritorija ir liela un vienā nevar pagūt apmeklēt visas kafejnīcas. Uzņēmīgie novadnieki pastāstīja, cik liels bija apkalpojošais personāls, un skaits atšķīrās. Dažviet tas sasniedza 20 cilvēkus, citviet tās bija astoņas vai piecas personas. Vērtīgi bija, ja saimnieki varēja veltīt laiku ciemiņu sagaidīšanai un aprunāties ar viņiem, jo viesi labprāt uzzināja, kas saimniecībā notiek ikdienā, kāda ir īpašuma vēsture.

Taiga Reķe no Jūrkalnes sev raksturīgajā humora manierē teica, ka viņi bija noēsti pliki un pret vakarpusi kājas pie zemes no lielās skraidīšanas vairs nebija jūtamas. Vārves pagasta iedzīvotāja Everika Klovāne sacīja, ka nepamēģinot nevar zināt, kā veiksies, tāpēc pieteikusies Mājas kafejnīcu dienai, un jutusi lielu ģimenes atbalstu. Ieradušos cilvēku labsirdība bijusi neizsakāma, un pēdējie viesi devušies prom divos naktī. Mājas kafejnīcu dienas dalībnieki pasākuma laikā bija noguruši, bet gandarīti par piedzīvoto. Vita Auziņa no Ances izteica daudzu viedokli: “Mājas kafejnīcu dienā piedalījās cilvēki, kuri ir pozitīvi, mīl savu zemi un vietu, kurā dzīvo, un lepojas ar to, visgaršīgākais ēdiens ir tas, kas gatavots ar mīlestību, lielākais atbalsts šādā reizē ir ģimene, draugi, kolēģi.”

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm