< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki

2023-07-09, 12.19

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki tuvojas izskaņai, mūsu novada kolektīvi aktīvi ir piedalījušies mēģinājumos, svētku gājienā, pūtēju orķestru lielkoncertā, folkloras dienā un deju lieluzvedumā.

Pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertā “Partitūra svētkiem” uzstājās arī PO “Ugāle” diriģents Jānis Smilga un tubists Raivo Fridrihsons.

Folkloras dienā “Tīra spēle. Gods. Godi. Godīgums” Brīvības laukumu, Vērmanes dārzu un Esplanādi pieskandināja arī folkloras kopas “Kāndla”, “Urdava” un etnogrāfiskais ansamblis “Maģie suiti”. Ikvienam klausītājam un skatītājam bija iespēja ieskatīties tradīciju elementu daudzveidībā un novadu folkloras raksturzīmēs.

Vidējās paaudzes deju kolektīvi “Vāruve”, “Ance”, “Tārgale”, “Usma” un senioru deju kolektīvs no Ances krāšņi piedalījās deju lieluzvedumā “Mūžīgais dzinējs”. Daugavas stadionā koši iemirdzējās Latvijas novadu krāsas.

Mežaparka Lielajā estrādē aizvadīts noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums, bet šovakar jau norisināsies pats noslēguma koncerts “Kopā augšup”, kurā kopā ar citiem svētku dalībniekiem uzstāsies arī pūtēju orķestris “Ugāle”.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm