< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Ancē pabeigta ceļa atjaunošana

Ancē pabeigta ceļa atjaunošana

2022-11-02, 11.46

Ances pagastā beigušies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstītā investīciju projekta “Pašvaldības autoceļa A–01 “Ance–Lazdaines” posma no 1,32 līdz 2,52 km brauktuves virsmas atjaunošana Ances pagastā, Ventspils novadā” atjaunošanas darbi. Būvuzņēmējs bija valsts akciju sabiedrība “Latvijas autoceļu uzturētājs”, būvuzraudzību veica SIA “BŪUZ” speciālisti. 

Iepriekš autoceļam bija grants segums, tā ekspluatācijas gaitā radās uzaugumi brauktuves malās, aizauga sāngrāvji, bija bojātas caurtekas, cietusi meliorācijas kolektora aka, līdz ar to pasliktinājās ceļa konstrukcija un satiksmes kustības drošība.

Kā norāda Ances pagasta pārvaldes vadītāja Aira Kajaka, ceļš ļoti putēja, bija bedrains, to bija grūti nogreiderēt, turklāt minētajā ceļa posmā atrodas četru uzņēmēju īpašumi un vairākas privātmājas. Lai visiem būtu ērtāka dzīvošana, kopā ar projektētāju tika pieņemts lēmums ceļa atjaunošanas laikā novērst visas nepilnības, papildinot grants segumu ar jaunu materiālu un izmantot jaunu virsmas atjaunošanas metodi, veicot dubulto virsmas apstrādi. Ceļa virsmas apstrādes tehnoloģija ietver bitumena vai tā emulsijas vienmērīgu izsmidzināšanu uz ceļa virsmas un tam sekojošu tūlītēju sīkšķembu uzbēršanu un pieveltņošanu.

Kopējās būvniecības izmaksas objektā bija 78 751,07 eiro, būvuzraudzība izmaksāja  3375,90 eiro. Projekta finansējums – Valsts kasē saņemtais aizdevums, iegūts, ievērojot Ministru kabineta noteikumus Nr. 104 “Noteikumi par kritērijiem un kārtību, kādā tiek izvērtēti un izsniegti valsts aizdevumi pašvaldībām Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai un novēršanai”.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm