< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Skolēni iepazīst audiovizuālās darbnīcas VIZIUM

Skolēni iepazīst audiovizuālās darbnīcas VIZIUM

2022-10-21, 09.24

Ances pamatskolas skolēni devās interesantā ekskursijā uz Ventspils VIZIUM, lai piedalītos divās audiovizuālajās darbnīcās – foto un datoranimācijas darbnīcās. Iepriekš tika pārrunāts, ka mākslas darbus var radīt arī izmantojot speciālus fotoaparātus un gaismas iekārtas.

Nodarbībā skolēni vēroja, kā fotogrāfija pārtop par mākslas darbu. Datoranimācijas darbnīcā mākslas speciālista vadībā iepazina animāciju kā specifisku audiovizuālās mākslas veidu, vēroja animāciju filmu fragmentus no “Si-si-dra” un “Zaķīšu pirtiņa”. Visi patstāvīgi darbojās ar portatīvajiem datoriem, viedtālruņiem un planšetdatoriem, iejutās animatora, montāžista un specefektu meistara lomās, izveidoja halogrammas. Jauniegūtās zināšanas būs noderīgas vizuālās mākslas un datorikas nodarbībās.

Pirms nodarbībām nedaudz iepazināmies ar skaistās ēkas iekštelpām. Obligāti vajadzēja arī no jumta aplūkot Ventspils panorāmu. Par redzēto skolēniem bija liels prieks un neviltots izbrīns.

Ekskursijas dienā Ventspilī uzkāpām arī kalnā “Lemberga Hūte”, izstaigājām Jūrmalas parka “Enkuru taku” un veiklību pārbaudījām “Džungļu takas” šķēršļu celiņos. Par jauko dienu visi bija priecīgi un novērtēja to kā izdevušos un ļoti interesantu.

                                                                                        Skolotājas: Indra Ozola un Sandra Liepiņa

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm