< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Ekskursija uz Rīgu

Ekskursija uz Rīgu

2022-05-20, 09.26

17. maijā Ances pamatskolas skolēni devās uz Rīgu, lai piedalītos Rīgas Motormuzeja tehniski radošajā nodarbībā ar fizikas novirzienu “No kvēlspuldzes līdz elektroauto”.

Nodarbības teorētiskajā daļā mums izstāstīja par Tomasu Alvu Edisonu – izcilu zinātnieku un izgudrotāju, viņa slavenākajiem izgudrojumiem un to, kā tie ietekmējuši pasaules industriālo attīstību, sākot ar gaismas iedegšanu katrā mājā, līdz pat elektroautomobiļiem un to uzlādei Latvijā. Uzzinām, ka autoinženiera Andra Dambja komanda izgatavojusi Latvijā pirmos elektriskos pilsētas mikroautobusus, kuri brauc pa Ventspils ielām. Tā ir mūsu nākotne, ja domāsim par nepiesārņotu vidi.

Nodarbības praktiskajā daļā mūs aicināja iejusties Edisona lomā un izveidot elektrisko spuldzīti, kā arī noskaidrot, kāpēc elektrību ražo citrons.

 

Pēc praktiskās nodarbības apskatījām muzeja plašās telpas. Rīgas Motormuzejs pēc vērienīgas rekonstrukcijas kļuvis par Baltijā lielāko un modernāko vēsturisko spēkratu muzeju. Muzeja ekspozīcija veidota kā aizraujošs un interaktīvs stāsts par unikāliem spēkratiem. Ekspozīcija izvietota trīs stāvos un tajā patlaban aplūkojami vairāk nekā 100 unikāli automobiļi, motocikli, velosipēdi, kā arī Latvijā ražoti vēsturiski radioaparāti un tālruņi.

Pēc tam apmeklējām Rīgas zooloģisko dārzu Mežaparkā, kas aizņem aptuveni 20 hektāru platību un tā kolekcijā ir 430 sugu 3000 dzīvnieku, no kuriem vairāk nekā 40 sugas iekļautas pasaules Sarkanajā grāmatā. 

Ekskursijas noslēgumā apskatījām Rīgas Nacionālo bibliotēku un galvaspilsētas panorāmu no 12 stāva.
Jauka un iespaidiem bagāta diena.

“Latvijas skolas soma” Ances pamatskolas projekta koordinatore Una Teibe

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm