< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Esam vienoti ar ukraiņu tautu  

Esam vienoti ar ukraiņu tautu  

2022-03-03, 09.40

Popē aizvadīts sirsnīgs labdarības koncerts “Ar mīlestību Ukrainai”, kurā piedalījās novada amatiermākslas kolektīvi, novadnieki, kā arī draugi no Ventspils un Kuldīgas. 2. martā visā Latvijā notika pašvaldību organizēti atbalsta pasākumi, tādējādi paužot atbalstu un solidaritāti Ukrainai tās cīņā pret Krievijas militāro agresiju un cīņā par valsts neatkarības saglabāšanu.

Pie Popes kultūras nama ieradās ievērojams pulks vienotu cilvēku, lai izrādītu atbalstu Ukrainai. “Dievs, svētī Latviju. Dievs, svētī Ukrainu,” sacīja Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks klātesošajiem, kuri pie krūts un rokās turēja Ukrainas valsts karodziņus un plakātus. Skanēja Latvijas valsts himna, Ventspils novada domes priekšsēdētāja uzruna, mācītāja Jāņa Kalniņa lūgšana un, pūtēju orķestrim “Ugāle” spēlējot Ukrainas valsts himnu, tika pacelts Ukrainas karogs.

Godinot Ukrainas un Latvijas tautas vienotību, visi pasākuma dalībnieki un klātesošie cilvēki devās gājienā, nesot Ukrainas, Latvijas, Ventspils novada un pagastu karogus. Skanot “Latvju maršam” pūtēju orķestra izpildījumā, karogi tika novietoti goda vietā uz Popes estrādes Ukrainas valsts karoga krāsās izgaismotās skatuves, atklājot labdarības koncertu “Ar mīlestību Ukrainai”.

Koncertā izskanēja dažādi skaņdarbi un dziesmas, kā arī emocionāli stāsti un Ukraiņu biedrības vēstījums. Klausītājus aizkustināja Edija Rozentāla un viņa mātes Lidijas izpildītā dziesma ukraiņu valodā “Chervona Ruta”, kas sniedza uzmundrinājumu šajā grūtajā laikā. Smeldzīgs un skaists bija Piltenes Mūzikas skolas pedagogu priekšnesums. Elanas Jurgenas nolasītā Ukrainas valsts himna latviešu valodā saviļņoja visus. Paldies ikvienam pasākuma dalībniekam un organizatoram, kas iesaistījās koncerta rīkošanā un darīja to ar sirdi un dvēseli. Paldies māksliniekiem: etnogrāfiskajam ansamblim “Maģie suiti”, pūtēju orķestrim “Ugāle”, Ziru, Ugāles, Vārves un Užavas vokālajiem ansambļiem, Kasparam Petmanim, Puzes folkloras kopai “Sītava”, Ugāles folkloras kopai “Urdava”, līvu folkloras kopai “Kāndla”, Ugāles Mūzikas un mākslas skolas dalībniekiem, grupai “Express”, Edijam Rozentālam, Piltenes Mūzikas skolas pedagogiem, Indrai un Normundam, Katrīnai Binderei-Čoderei, Mārim Blāzem, Usmas, Užavas un Zlēku amatierteātra dalībniekiem.

“Ar zelta saules diegiem ir vienotas latvju un ukraiņu tautas. Mūsu brīvības un miera alkas ir izsāpētas, un tās ir mūsu, tās neviens un nekad mums neatņems. Mēs sargājam savu zemi, savu brīvību, savu mieru. Mūsu novada suiti, lībieši, ventiņi ir ar ukraiņu etniskajām grupām rusīniem, gucuļiem, esam ar ukraiņiem. Velc, Dieviņi, zelta jostu ap to manu tēvu zemi, sargā to no visa ļauna.” Šiem Ventspils novada Kultūras nodaļas vadītājas Zanes Pamšes vārdiem izskanot, visi pasākuma dalībnieki un skatītāji vienojās dziesmā “Vij, Dieviņi, zelta viju” un kopā skaļi sauca “Brīvību Ukrainai! Brīvību Ukrainai! Brīvību Ukrainai!”

 

Aleksandra Hmeļņicka foto

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm