< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Izzinot maizes cepšanas tradīcijas

Izzinot maizes cepšanas tradīcijas

2019-10-09, 16.48

Projekta “Skolas soma” ietvaros, Ances pamatskolas 1.–4. klases skolēni apmeklēja radošo maizes laboratoriju “RAMALA” Ventspilī. Skolēni šajā dienā tika iepazīstināti ar maizes cepšanas procesa sastāvdaļām.
Pāru grupās bērni praktiski darbojās un apguva maizes cepšanas pamatprasmes. Lai darbs būtu interesantāks, skolēni tika iesaistīti sarunās. Katrs bērns varēja izteikt viedokli par mīļāko gadalaiku, kāpēc tas patīk, pamatot domu, kāpēc nepatīk kāds cits gadalaiks. Savu mīļāko gadalaiku varēja uzzīmēt miltos.

Pirms cepšanas katrs rūpīgi mazgāja rokas, apsēja skaistus, baltus priekšautus. Darbs ritēja spraigi un interesanti. Bērni bļodās iejauca mīklu, pievienoja raugu, pēc tam ilgi mīcīja mīklu.
Beigās izveidoja katrs savu maizes kukulīti, izrotāja to ar dažādām garšvielām.
Kamēr maizīte cepās, skolēni cienājās ar piparmētru tēju, medu, picu, “RAMALAS” cepto rupjmaizi un kurkuma baltmaizi. Skolēni bija patīkami pārsteigti par savu izcepto maizes kukulīti. Katrs kukulītis tika skaisti iesaiņots papīra maisiņā.
Visi bija priecīgi par jauki pavadīto laiku un iegūtajām zināšanām. Paldies “RAMALAS” darbiniecēm!

Skolēnu atsauksmes apkopoja
skolotāja Silvija Grīnberga

 

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm