< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

“Digitālā centra” pasauli iepazīstot

“Digitālā centra” pasauli iepazīstot

2019-02-20, 08.50

11. februārī mēs – Ances pamatskolas 5.-9. klašu skolēni, devāmies uz Ventspils Digitālo centru. Kad nonācām tur – pirmais iespaids bija ļoti interesants. Sajutāmies, it kā atrastos nākotnes skolā. Viss tik moderns un skaists!
Tur mūs sadalīja trīs grupās pa vecumiem, katra grupa devās uz savu pirmo nodarbību. Viena no nodarbībām bija 3D pildspalvas. Tur mēs

mācījāmies strādāt ar 3D pildspalvām, uzzinājām, ka tā darbojas līdzīgi kā līmes pistole, tikai līmes vietā ir plastmasas diegs. Veidojām zīmējumus trīs dimensijās, kurus pēc tam varēja paņemt līdzi. Darbojoties šajā nodarbībā nepamanījām kā pagāja laiks. Tas bija aizraujoši!
Otrajā nodarbībā mēs no LEGO detaļām uztaisījām robotus. Tad ar aplikācijas palīdzību uz planšetes programmējām to, lai robots izpildītu darbības, kuras bija norādītas uzdevumos. Robotus varēja pilnveidot ar sensoriem. Otrajā nodarbībā sapratām, ka roboti mūsu ikdienā “ienāk” arvien vairāk un tie būs viena no galvenajām lietām mūsu nākotnē.
Trešajā nodarbībā mums mācīja 3D modelēšanas pamatus interneta programmā TINKERCAD. Tur varējām izveidot savu sapņu 3D istabas modeli. Šīs prasmes noder interjera dizaineriem, arhitektiem.
Bija ļoti interesanta un darbīga diena!

Skolēnu atsauksmes apkopoja skolotāja Ilze

 

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm